Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Ήρθε ο Αη Βασίλης!

Ήρθε!
Ήρθε ο κανονικός, δηλάδή ο αληθινός, δηλαδή ο πραγματικός Αη Βασίλης στο σπίτι μας! Συνήθως έρχεται την παραμονή της Πρωχρονιάς αλλά δεν ήθελε να περιμένεις άλλο και ήρθε σε εμάς ανήμερα Χριστουγέννων!

Ήταν λοιπόν ο αληθινός!

Όχι σαν αυτόν που έβλεπες τόσο καιρό στα κινούμενα σχέδια και έξω στην πόλη. Δεν ήταν ούτε φουσκωτό μπαλόνι, ούτε μια ζωγραφιά στον τοίχο, ούτε διακοσμητικό σε κατάστημα με είδη παιχνιδιών!

Ηταν ο πραγματικός!
Καλά, πώς βρήκε τρόπο και άνοιξε την πόρτα;
Θα μου πεις εντάξει, κανονικά έπρεπε να μπει από την καμινάδα, αλλά να σου πω την αλήθεια έπαψε πλέον να στριμώχνεται εκεί γιατί τελευταία δεν του το επιτρέπει ο γιατρός του (όπως μου είπε).


Λίγο μετά τις 8 το βράδυ λοιπόν και ενώ είχαμε τοποθετήσει το δίσκο με τα μπισκότα και το γάλα του ο Αη Βασίλης εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μας!


Τέτοια έκπληξη ποιος να την περίμενε;
Ήταν ακριβώς όπως τον φανταζόμασταν!
Χοντρούλης, με πολλά γένια και γυαλιά στα μάτια για να βλέπει καλύτερα!Είχε στους ώμους του έναν τεράστιο σάκο!
Εκεί μέσα είχε τα δώρα που του ζήτησες, σε εκείνο το γράμμα που του είχαμε στείλει, θυμάσαι, ε;
Σε πήρε στην αγκαλιά του, σε φίλισε, σου είπε ότι σε αγαπά πολύ και πως σε έβλεπε τόσο καιρό που ήσουν ένα γλυκό και καλό παιδάκι.
Τον κοιτούσες αποσβολωμένη, δεν πίστευες στα μάτια σου, κοιτούσες μια εκείνον και μια εμένα. Νομίζω πως ήταν κάτι απερίγραπτο για εσένα!
Πρόλαβες να του πεις "Σε περιμέναμε...σε βλέπαμε με τη μαμά...στις ταινίες...."

Ο Αη Βασίλης σου έδωσε την πιο σφιχτή αγκαλιά του, σου αφησε τα δώρα του και σου είπε πως έχει πολύ δρόμο ακόμη να κάνει για να πάει και σε άλλα παιδάκια.

Μαγικές στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα.
Αργότερα στον ύπνο σου μου έλεγες ακόμη για τον αη Βασίλη που ήρθε και σε θυμήθηκε.... "Μανούλα...ήθε ο Αη Βασίλης σο πίτι μας...τον είδες μανούλα;;;;" με ρωτούσες συνέχεια.

Τον είδα. Όπως είδα και τις τεράστιες σπίθες που φώτιζαν τα ματάκια σου.
Και τι άλλο να θέλει ένας γονιός;;;;

Καλό δρόμο Αη Βασίλη!
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Τι είναι πλανήτης" και άλλες απορίες.

"Τι είναι πλανήτης;" με ρώτησες ένα πρωί που κατευθυνόμασταν προς τον παιδικό σταθμό. Προηγουμένως είχαμε δει να περνά ένα απορρι...