Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Στα Βιεννέζικα Βαλς!

Εδώ είμαι πάλι!
Στη Θεσσαλονίκη την περίοδο των Χριστουγέννων πραγματοποιούνται πάρα πολύ όμορφες συναυλίες και διάφορες άλλες εκδηλώσεις!

Λοιπόν, άκου!
Θυμάσαι που πήγαμε πάλι χθες στο Μέγαρο Μουσικής;
Πρώτη φορά λοιπόν απολαύσαμε Βιεννέζικα βαλς από την ορχήστρα του Γιόχαν Στράους! Και όπως ακούγαμε στις διαφημίσεις, "με άρωμα Αυτοκρατορικής Βιέννης"!

Οι μουσικοί φορούσαν κόκκινο φράκο και ήταν καταπληκτικοί σε συγχρονισμό!


Είχαν και πάρα πολύ χιούμορ!

Ο μαέστρος μάλιστα μας καλωσόρισε στα ελληνικά και π0λλές φορές μετά το τέλος κάποιων μελωδιών μας μιλούσε στα ελληνικά!

Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ όμορφη, γλυκειά και ζεστή. Είχε πάρα πολύ κόσμο και εσύ δε σταμάτησες να χειροκροτάς. Κάποια στιγμή με ρώτησες "θα έρθει και η Χιονάτη μαμά;" και μάλλον το συνδύασες με κάποια άλλα παιδικά βίντεο που βλέπεις και έχουν κλασσική μουσική ως υπόκρουση.


Πριν σε χαιρετήσω να σου δώσω κάποιες πληροφορίες για την ορχήστρα και τους μουσικούς με το κόκκινο φράκο;


Λοιπόν, η «Wiener Johann Strauss-Capelle», είναι το µουσικό σύνολο που ίδρυσε η µουσική δυναστεία των Στράους, ο Στράους πατέρας και οι υιοί του Γιόχαν, Γιόζεφ και Έντουαρντ και συνόδευε τους Στράους σε όλη τους τη µουσική επέλαση από τη Βιέννη σε ολόκληρο τον κόσµο. Την απαρτίζουν 25 μουσικοί.Η ερµηνεία των συνθέσεων των Στράους, αλλά και των έργων άλλων µεγάλων συνθετών, µαζί µε τα κόκκινα φράκα των µουσικών, που καθιερώθηκαν το 1843, έγιναν σήµα κατατεθέν στην ιστορία της Ορχήστρας στις εµφανίσεις της σε ολόκληρο τον κόσµο.
Η Ορχήστρα επανιδρύθηκε το 1977, για να συνεχίσει αυτή τη παράδοση. Οι µουσικοί της Ορχήστρας µε τα ίδια κόκκινα φράκα των προγόνων τους, συνεχίζουν να ερµηνεύουν τις αυθεντικές συνθέσεις των Στράους, αλλά και έργα των ΛέχαρΚάλµαν κ.ά. δηµιουργώντας µια νέα ιστορία παραστάσεων.

Aπό την επανίδρυσή της το 1977 και µετά – είχε διαλυθεί µε τον θάνατο του υιού Στράους, η «Wiener Johann Strauss-Capelle» έχει δώσει πάνω από 3.000 επιτυχηµένες παραστάσεις σε περίπου 50 χώρες. Μεταξύ αυτών, σε µερικές από τις αίθουσες συναυλιών του κόσµου: Suntory Hall Tokyo, Symphony Hall Osaka, Chicago Symphony Hall, Kennedy Center, Concert Hall Shanghai.

Α, και αυτός ήταν ο Γιόχαν Στράους!

Α, και αυτή είμαι εγώ, με φόντο το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του Μεγάρου Μουσικής! Γενικώς έξω κυκλοφορούμε όσο μπορούμε ασορτί! Γιατί έτσι μας αρέσει (χιχιχιχιχι)Αυτά πρόλαβα να σου υπενθυμισω και για σήμερα ζυμαράκι!
Να είσαι πάντα στο ρυθμό, όπως και χθες!

Σε φιλώ
Η μαμά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Τι είναι πλανήτης" και άλλες απορίες.

"Τι είναι πλανήτης;" με ρώτησες ένα πρωί που κατευθυνόμασταν προς τον παιδικό σταθμό. Προηγουμένως είχαμε δει να περνά ένα απορρι...