Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο super ήρωάς μου είναι... η γιαγιά μου!

Τους πιο σημαντικούς ήρωες τους έχουμε μέσα στο σπίτι μας!
Ξεπερνούν και τον σούπερ-μαν και τον Spider-man και όσους άλλους ήρωες ξέρεις.
Κυκλοφορούν μες στην κουζίνα, σε μια κατσαρόλα που σιγοβράζει μια κοτόσουπα και σε ένα μπολ με κέικ έτοιμο να μπει στο φούρνο!
Είναι στις παιδικές χαρές και στα πάρκα!
Και στέκονται στοργικά στον πυρετό και το βήχα σου!
Πού και πού κάνετε και συνωμοσίες μαζί. Τι νομίζεις; Δεν τα μαθαίνω;
Και ναι!
Είναι οι γιαγιάδες μας! Που όλα τα καταφέρνουν με κέφι και χαρά που παίρνουν από τα εγγόνια τους!
Με το ίδιο κέφι και χαρά παρακολουθήσαμε σήμερα τη θεατρική παράσταση "‘’O super- ήρωας μου είναι …η γιαγιά μου!!! σε σκηνοθεσία της Λένας Πετροπούλου από την ομάδα παιδικού θεάτρου και εκπαιδευτικών προγραμμάτων "Σχοινί - Κορδόνι".
Η ιστορία μας μιλά για τη σχέση της μικρής Φωτεινής με τη γλυκειά γιαγιά Φωφώ. Η μικρή Φωτεινή έχει έναν super ήρωα μέσα στο σπίτι της και με τα παραμύθια που της διηγείται η γιαγιά Φωφώ ταξιδεύει σε κόσμους μακρινούς χωρίς να το κουνήσει ρούπι!
Σου θυμίζει κάτι αυτό;;;


Η γλυκειά σχέση  γιαγιάς και εγγονής ξετυλίγεται μπροστά στα παιδιά  μέσα από την τέχνη της δραματοποιημένης αφήγησης και της εμψύχωσης αντικειμένων, την πρωτότυπη μουσική και το ζωντανό τραγούδι.



Και είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο της παράστασης που αγαπήσαμε ακόμη περισσότερο. Είναι το ότι καταφέρνει με λιτά εργαλεία να μας μαγέψει.


Μέσα στα 70 λεπτά που διαρκεί η παράσταση ταξιδέψαμε ακούγοντας ένα λαϊκό παραμύθι, τραγουδήσαμε και γελάσαμε. Μα προπαντός συμμετείχαμε και εμείς στην παράσταση. Πάντα το διαδραστικό στοιχείο στο  παιδικό θέατρο ενεργοποιεί ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Ταξίδεψα κι εγώ πίσω στα παιδικά μου χρόνια και έφερα την εικόνα της γιαγιάς και του παππού, που έστρωναν στρωματσάδα στο πάτωμα και το παραμύθι άρχιζε και τελειωμό δε θέλαμε να έχει! Που μέσα στο μυαλό μας φανταζόμασταν τις εικόνες του παραμυθιού. Ένα φωτάκι μέσα στο σκοτεινό δάσος....μια φωνή στην ερημιά...και τόσα άλλα.


Η παράσταση "Ο super ήρωάς μου είναι...η γιαγιά μου!!!" μιλά για όλους τους καθημερινούς super-ήρωες, που μας φροντίζουν με ανιδιοτέλεια κι αγάπη, που μας εμπνέουν τόλμη και γενναιότητα!
Αλήθεια, τι θα κάναμε χωρίς τη γιαγιά;
Αναρωτήθηκες ποτέ;

Σκέψου το!
Τα ξαναλέμε!



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου
Κίνηση-Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Μουσική: Θέμις Βελένη
Eπιμέλεια σκηνικών αντικειμένων & κοστουμιών: Άννα Γαλλοπούλου
Σκίτσο αφίσας: Σταύρος Κιουτσιούκης
Φωτισμοί: Gilles Drag
Φωτογραφίες-Trailer: Ελένη Χρυσομάλλη
Σχεδιασμός εκπαιδευτικού υλικού: Ελένη Γιαννούση
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Βάσω Δουζένη
Παραγωγή: Σκοινί-Κορδόνι/ NOVAN Theater Group
Ερμηνεύουν: Νατάσα Τσακιρίδου, Θέκλα Χατζηγεωργίου
Παραστάσεις για το κοινό:
Από Κυριακή 7 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή του Οκτώβρη στις 12πμ,
Χώρος NOVAN, Πτολεμαίων 29Β, κέντρο
Κρατήσεις απαραίτητες λόγω περιορισμένων θέσεων: Τ 6936519383
Άλλες πληροφορίες:
Διάρκεια παράστασης: 70’
Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το κουτάλι της Kellogg's!

Α, θα μπω κατευθείαν στο θέμα! Έφτασε πριν από λίγες μέρες το κουτάλι της Kellogg's! Τι χαρά! Με το ονομά σου τυπωμένο! Ντα νταααααννννννν! Ιδού! Έκανε πολύ καιρό να φτάσει. Το περιμέναμε πώς και πώς! Φυσικά έφτιαξα και ένα κουτάλι για εμένα και ένα για τη "γιαγιακούλα" σου! Είναι μια πολύ όμορφη κίνηση της Kellogg's για μικρά και μεγάλα παιδιά! Κουτάλια για τα παιδάκια και τους γονείς τους! Με όποιο ήρωα της Kellogg's  αγαπάς! Κικιρίκουυυυυυυυυυυυυυυ! Αυτό επιλέξαμε εμείς! Μιαμ μιαμ μιαμ.... Το λες τόσο ωραία συλλαβιστά "κου-τα-λλά-κι!!!!!". Φιλάκια αγάπη μου!

Τα μεγάλα ταξίδια πάντα κάνουμε μόνοι

Τα έχουν αναλύσει όλοι όλα για το δυστύχημα στα Τέμπη. Δεν έμεινε κάτι άλλο να πούμε. Καταλαβαίνεις τον πόνο των άλλων, επειδή έχεις χάσει και εσύ ξαφνικά τον άνθρωπό σου; Επειδή είναι άδικο το ξαφνικό φευγιό; Καταλαβαίνεις τον άλλο έτσι κι αλλιώς;   Νομίζω ότι πλέον όλοι καταλαβαίνουμε κατά βάθος πάρα πολλά  και ακριβώς τα ίδια, είτε θρηνούμε μια απώλεια στο ίδιο μας το σπίτι, είτε όχι. Το κυριότερο από όλα που μας κάνει να πονάμε, είναι που ξέρουμε ότι σωθήκαμε τόσα χρόνια από τύχη. Το μόνο που μπορώ να κάνω αυτές τις μέρες, ώρες και στιγμές είναι να σιγοτραγουδώ λίγους στίχους...σαν φυλαχτό μέσα μου... " Μείνε λίγο ακόμα  κλείσαν’ όλοι οι δρόμοι  τα μεγάλα ταξίδια  πάντα κάνουμε μόνοι"    

«Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων...»

"Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων" ! Το ξέρεις; Φυσικά και το ξέρεις! Ειδικά όταν σε ακούω να γελάς στον ύπνο σου και φουσκώνω από ευτυχία!  Το είπε πριν από πολλά πολλά χρόνια ο Ουίλιαμ Σαίξπιρ. Ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Αδάμης , εμπνέεται  και παίρνει αφορμή αυτή την σχολική χρονιά, από τη διάσημη φράση του Σαίξπιρ και ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών, το πιο απίστευτο όνειρο, το έργο που έχει ανέβει περισσότερες φορές στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο .  Σήμερα λοιπόν, παρακολουθήσαμε την πρώτη θεατρική παράσταση αυτού του φθινοπώρου στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ . Πρόκειται για το "ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ" σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.   Είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Σαίξπιρ σε όλο τον κόσμο.   Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά, με μια ολοκαίνουρια διασκευή, με επταμελή θίασο και συστήνει τον σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου. Ο Πουκ, το λατρεμένο ξ