Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 2016!

Ομολογώ ότι την ιδέα του Χριστουγεννιάτικου ημερολόγιου #advent calendar την έμαθα σχετικά πρόσφατα. Από τότε που έγινα μαμά και από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με το blogging. Πρόκειται για έθιμο των βορειοευρωπαίων αλλά περισσότερα και αναλυτικότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ

Το advent calendar λοιπόν γίνεται με διάφορους τρόπους.
Εγώ επέλεξα τον πιο απλό και εύκολο συνάμα γιατί δεν είχα και πάρα πολύ χρόνο στη διάθεσή μου για να το υλοποιήσω.

Επέλεξα τη μορφή ενός δέντρου.
Τελικά, η μορφή του όταν κόλλησα όλα τα χάρτινα ποτηράκια στο σκληρό χαρτόνι δε με ικανοποίησε ιδιαίτερα! Υπόσχομαι ότι του χρόνου θα βελτιωθώ!

Εδώ βλέπεις 25 χάρτινα ποτηράκια με διάφορα χρωματιστά χάρτινα καπάκια. Πάνω τους έχω κολλήσει αυτοκόλλητα με αριθμούς. Την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου και για 24 ημέρες θα σπας με το χεράκι σου το χαρτάκι και θα σε περιμένει μια έκπληξη. Μπορεί να είναι ένα μήνυμα ή ένα μικρό δωράκι. Δε σου αγόρασα κανένα δωράκι. Πρόκειται για δωράκια που σου έχω ήδη κάνει αλλά δεν έδωσες ιδιαίτερη σημασία.
Για εμένα περισσότερο ενδιαφέρον έχουν τα μηνύματα "αποστολές" που θα κληθούμε να ολοκληρώσουμε μαζί.
Πώς θα σου φανούν άραγε;

Μερικές άλλες ιδέες για χριστουγεννιάτικα ημερολόγια μπορείς να δεις και εδώ

Εδώ και μέρες είμαστε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση.
Στολίσαμε το δέντρο μας και σου έφτιαξα και τη γωνιά του Αη Βασίλη με τους φίλους του. Κάθε πρωί πριν ξεκινήσουμε για τον παιδικό σταθμό τους παίζεις και τους μιλάς.
Δεν παραλείπουμε να φωτογραφίζουμε χριστουγεννιάτικες εικόνες και στολισμούς της πόλης μας.


Να μην ξεχάσω βέβαια να σου πω ότι στείλαμε και το γράμμα μας στον Αη Βασίλη! Όταν ρίξαμε το γράμμα στο γραμματοκιβώτιο εκείνο άρχισε να κουνιέται!!!!

Φυσικά, τον έχουμε καλοπιάσει από πολύ νωρίς τον παππούλη με την κόκκινη στολή και του φτιάξαμε τις προάλλες μπισκοτάκια βανίλιας που του αρέσουν!

Να ξέρεις επίσης ότι κάθε χρόνο δεν παραλείπω να βγάζω μια χριστουγεννιάτικη φωτογραφία με το στολισμένο δέντρο μας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης Fm100!

Τι λες; Σου αρέσει;

Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε και να δούμε!
Ανυπομονώ να δω τη χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους αλλά και το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Τούμπα που θα ανοίξει στις 3 Δεκεμβρίου!!!

Σε αφήνω τώρα γιατί πρέπει να οργανωθώ για το τι παραστάσεις θα δούμε το σαββατοκύριακο που μας έρχεται! Αύριο όμως στο σχολείο εσύ και οι συμμαθητές σου θα δείτε τη χριστουγεννιάτικη παράσταση της Δέσποινας Σαρόγλου "Ο Αη Βασίλης σφήνωσε στην καμινάδα"!

Και μετά τι έγινε;;;;;
Θα μου τα πεις αύριο με κάθε λεπτομέρεια!

Σε φιλώ.
Η μαμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Τι είναι πλανήτης" και άλλες απορίες.

"Τι είναι πλανήτης;" με ρώτησες ένα πρωί που κατευθυνόμασταν προς τον παιδικό σταθμό. Προηγουμένως είχαμε δει να περνά ένα απορρι...