Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο "Λάμπης" πετάει και βοηθάει τους γονείς!

Το να είσαι μαμά είναι από μόνο του αξιοθαύμαστο.

Το να είσαι όμως μια δραστήρια μαμά, που δε βοηθάς μόνο το παιδί σου αλλά και τις άλλες μαμάδες γύρω σου με τα παιδιά τους αυτό τι μπορεί να είναι;;;;

Εξωπραγματικό!

Αυτό το εξωπραγματικό κάνει εδώ και επτά χρόνια η Ιωάννα Σεραφειμίδου. Η Ιωάννα, είναι υπεύθυνη του ηλεκτρονικού οδηγού εκδηλώσεων ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ - pigolampides.gr








Την Ιωάννα Σεραφειμίδου τη γνώρισα μέσω facebook και από τότε που έγινα κι εγώ μαμά μου έλυσε τα χέρια, μου έδωσε ιδέες και πάμπολλες προτάσεις για το πώς μπορούμε μαζί να περάσουμε δημιουργικά το χρόνο μας, που μπορούμε να πάμε, τι να παρακολουθήσουμε, σε ποιες δραστηριότητες να συμμετάσχουμε. Ειδικά, στις εφετινές γιορτές η βοήθειά της ήταν ανεκτίμητη!


Η Ιωάννα Σεραφειμίδου, είναι περιζήτητη στον κύκλο συζητήσεων "μαμά-παιδί". Έχει δώσει πάρα πολλές συνεντεύξεις στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Δε θα ήταν άσχημα όμως να μάθουμε και εμείς κάποια πράγματα για εκείνη και φυσικά για τον βασικό βοηθό της τον "Λάμπη"!!!

                                *********************


Τι κάνουν τόσο καιρό ΟΙ ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ;
Οι πυγολαμπίδες στο κλουβί είναι ένας ηλεκτρονικός οδηγός εκδηλώσεων, ελεύθερου χρόνου και εκπαίδευσης για τα παιδιά και την οικογένεια στη Θεσσαλονίκη.  Προσφέρουν προτάσεις στους μεγάλους για δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, αλλά και τρόπους να ανακαλύψουν οι ίδιοι το παιδί που κρύβεται μέσα τους.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα δημιουργίας του συγκεκριμένου portal;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε ποτέ κάποια συγκεκριμένη ιδέα - επιχειρηματικό μοντέλο για τις Πυγολαμπίδες στο κλουβί. Πριν από 7 περίπου χρόνια, και ενώ ζούσα και εργαζόμουν στη Θεσσαλονίκη, συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πολύ αξιόλογες ομάδες στην πόλη που ενώ σχεδίαζαν υπέροχες δράσεις για τα παιδιά και την οικογένεια δεν μπορούσαν να φτάσουν την πληροφορία αυτή στους γονείς. Υπήρχε ένα τεράστιο χάσμα στην ενημέρωση και αυτό που σκέφτηκα ήταν απλώς να ενημερώνω μέσα από ένα email τις φίλες μου μαμάδες για όσα συμβαίνουν στην πόλη. Ήθελα για κάποιον ανεξήγητο λόγο να παρακινήσω τους γονείς να περνούν ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά τους. Οι γονείς φίλοι μου ενθουσιάστηκαν, εγώ αναζητούσα κάθε τι που συνέβαινε στην πόλη για τα παιδιά (μάλλον γιατί ανακάλυπτα και πάλι το παιδί που έκρυβα μέσα μου) και έτσι το ένα έφερε το άλλο και οι Πυγολαμπίδες στο κλουβί πήραν τη μορφή που έχουν τώρα.



Θα μας πεις λίγα πράγματα για εσένα;

Είμαι η Ιωάννα. Αγαπώ την οικογένειά μου και τα ταξίδια, τους δημιουργικούς ανθρώπους, τη χαρά και τις εκπλήξεις που κρύβει η ζωή. Λατρεύω αυτό που κάνω, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, και έτσι αυτό προσπαθώ να μεταφέρω στους ανθρώπους, να παίζουν, να ακολουθούν τα όνειρά τους και να ακούν το ένστικτό τους!

Πώς προλαβαίνει "ο Λάμπης" και καταγράφει τόσες εκδηλώσεις;

Με βοηθό την αγάπη και το μεράκι. Είναι πια ανάγκη και τρόπος ζωής. Και όταν δεν προλαβαίνει αγχώνεται και προσπαθεί να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τα προλάβει όλα!
 Θα μας κάνεις μια ευχή για το 2016;

Πέρα από την υγεία, την αγάπη και την αλληλεγγύη, που είναι αναγκαία για όλους μας, αυτό που εύχομαι για το 2016 είναι γαλήνη και δημιουργικότητα. Πιστεύω πως με αυτούς τους βοηθούς μπορούμε να καταφέρουμε πολλά στο ταξίδι μας στη ζωή! Και αυτό το περιγράφω και εδώ >> http://pigolampides.gr/diy2016/
 Ιωάννα Σεραφειμίδου σε ευχαριστούμε για το καλό ποδαρικό που μας κάνεις για το 2016! Σου ευχόμαστε υγεία, κάθε χαρά για τον καινούργιο χρόνο και να είναι τόσο φωτεινός όσο το όνειρό σου που έγινε πραγματικότητα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το κουτάλι της Kellogg's!

Α, θα μπω κατευθείαν στο θέμα! Έφτασε πριν από λίγες μέρες το κουτάλι της Kellogg's! Τι χαρά! Με το ονομά σου τυπωμένο! Ντα νταααααννννννν! Ιδού! Έκανε πολύ καιρό να φτάσει. Το περιμέναμε πώς και πώς! Φυσικά έφτιαξα και ένα κουτάλι για εμένα και ένα για τη "γιαγιακούλα" σου! Είναι μια πολύ όμορφη κίνηση της Kellogg's για μικρά και μεγάλα παιδιά! Κουτάλια για τα παιδάκια και τους γονείς τους! Με όποιο ήρωα της Kellogg's  αγαπάς! Κικιρίκουυυυυυυυυυυυυυυ! Αυτό επιλέξαμε εμείς! Μιαμ μιαμ μιαμ.... Το λες τόσο ωραία συλλαβιστά "κου-τα-λλά-κι!!!!!". Φιλάκια αγάπη μου!

Τα μεγάλα ταξίδια πάντα κάνουμε μόνοι

Τα έχουν αναλύσει όλοι όλα για το δυστύχημα στα Τέμπη. Δεν έμεινε κάτι άλλο να πούμε. Καταλαβαίνεις τον πόνο των άλλων, επειδή έχεις χάσει και εσύ ξαφνικά τον άνθρωπό σου; Επειδή είναι άδικο το ξαφνικό φευγιό; Καταλαβαίνεις τον άλλο έτσι κι αλλιώς;   Νομίζω ότι πλέον όλοι καταλαβαίνουμε κατά βάθος πάρα πολλά  και ακριβώς τα ίδια, είτε θρηνούμε μια απώλεια στο ίδιο μας το σπίτι, είτε όχι. Το κυριότερο από όλα που μας κάνει να πονάμε, είναι που ξέρουμε ότι σωθήκαμε τόσα χρόνια από τύχη. Το μόνο που μπορώ να κάνω αυτές τις μέρες, ώρες και στιγμές είναι να σιγοτραγουδώ λίγους στίχους...σαν φυλαχτό μέσα μου... " Μείνε λίγο ακόμα  κλείσαν’ όλοι οι δρόμοι  τα μεγάλα ταξίδια  πάντα κάνουμε μόνοι"    

«Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων...»

"Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων" ! Το ξέρεις; Φυσικά και το ξέρεις! Ειδικά όταν σε ακούω να γελάς στον ύπνο σου και φουσκώνω από ευτυχία!  Το είπε πριν από πολλά πολλά χρόνια ο Ουίλιαμ Σαίξπιρ. Ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Αδάμης , εμπνέεται  και παίρνει αφορμή αυτή την σχολική χρονιά, από τη διάσημη φράση του Σαίξπιρ και ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών, το πιο απίστευτο όνειρο, το έργο που έχει ανέβει περισσότερες φορές στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο .  Σήμερα λοιπόν, παρακολουθήσαμε την πρώτη θεατρική παράσταση αυτού του φθινοπώρου στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ . Πρόκειται για το "ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ" σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.   Είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Σαίξπιρ σε όλο τον κόσμο.   Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά, με μια ολοκαίνουρια διασκευή, με επταμελή θίασο και συστήνει τον σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου. Ο Πουκ, το λατρεμένο ξ